Shopping Cart 0 items - 0.00 lei 0
0 items in cart

Despre noi

giacca-bespoke-tailoring

GIACCA

cum a inceput totul

„Hai să facem ce ne place!”. Asta și-au spus Alex și Sergiu când erau studenți la Politehnică și au realizat că, de fapt, nu se visează ingineri electroniști, ci sunt mai degrabă pasionați de eleganța masculină și vor să îi consilieze pe bărbați cum să se îmbrace.

Men’s Square a reprezentat un drum de iniţiere pentru Alex Mărăcine şi Sergiu Maximov, doi tineri perseverenţi şi perfecţionişti care au dat naştere unui refugiu al bunului gust, iar în timp, a luat numele de Giacca.

Cei doi au fost colegi de facultate şi buni prieteni, iar povestea a făcut în aşa fel încât să pornească un business de succes împreună.

Atât Sergiu Maximov cat si Alexandru Maracine sunt îndrăgostiţi de sartoriile italiene şi de costumele lucrate manual, lucru ca i-a făcut să remarce o carenţă profundă a producătorilor, fie a croitorilor bine instruiţi în România. Această lacună i-a ambiţionat, iar după mai multe încercări, lucrând cu diverse ateliere, au hotărât să preia responsabilitatea de producător, în aşa fel încât toate operaţiunile să le poată executa în mod direct.

proces-croitorie-bespoke-1
sergiu-citind-ziarul-langa-costum-bespoke

Mai târziu, au cunoscut un croitor, un maestru al bespoke-ului care lucra chiar în ţara mamă, Italia. Acesta i-a ajutat să îşi perfecţioneze munca şi poate cel mai important, le-a arătat diferenţa covârşitoare dintre un costum lucrat de la zero, cu cele mai bune materiale şi tipare Napoletane şi un costum făcut în România. Din acel moment, programul celor doi a constituit lucrul în atelier şi dezvoltarea reţelei de producţie şi în a doua jumătate a zilei, aprofundau detalii ce ţin de modificări la fiecare probă, în funcţie de fiecare client.

Atunci când programul le permite, cei doi călătoresc fie în Roma fie în Napoli, unde se avântă în dialoguri productive şi împărtăşesc noi secrete şi informaţii cu maestrii croitori, în scopul de a se perfecţiona şi a acumula experienţa de care este nevoie pentru a stăpâni pe deplin arta croitoriei.

Giacca reprezintă astăzi noţiunea desăvârşirii prin excelenţă, acolo unde calitatea primează, iar satisfacţia fiecărui client este de neînlocuit.

Echipa GIACCA

despre noi
Alex Maracine
Master Tailor

Alex Maracine

Owner – GIACCA – Bespoke Tailoring

Sergiu Maximov
Master Tailor

Sergiu Maximov

Owner – GIACCA – Bespoke Tailoring